Welkom op onze blog!

Welkom op onze blog. Onze visie: alle kinderen tellen mee. Daarmee bedoelen we dat geen enkel kind moet werken en dat elk kind recht heeft op degelijk onderwijs, het recht om te spelen en echt kind te zijn. Over de Indiase kasseisector doen tal van verhalen de ronde: schrijnende arbeidsomstandigheden, onveilige arbeidspraktijken en kinderarbeid. Hoewel we niet kunnen ontkennen dat deze problemen bestaan, vormen ze niet het hele plaatje. Lokale mensen, ngo’s en een aantal ondernemingen zetten zich dag na dag in om het leven van de mensen die in of voor de natuursteensector werken, te verbeteren. Op veel plaatsen zien we positieve, door de plaatselijke gemeenschap aangestuurde initiatieven opduiken. Met deze blog willen we de positieve verhalen van dit programma om kinderarbeidvrije zones in Budhpura te creëren met iedereen delen.

Voor meer informatie over kinderarbeidvrije zones, zie: http://www.stopkinderarbeid.nl/kinderarbeidvrije-zones.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.