Bibliotheek om kinderen in Budhpura te oriënteren op onderwijs

Er zijn veel redenen waarom kinderen werken dus niet alleen om geld te verdienen voor het gezin. Een groot probleem in Budhpura is de kwaliteit van het onderwijs, of juist het gebrek daaraan. Klaslokalen zijn overvol, onderwijzers slecht opgeleid en onderwijsmaterialen afwezig. Dit is niet bepaald de beste stimulans voor ouders om hun kinderen naar school te sturen. Kinderen kunnen beter gaan werken, zo redeneren sommige ouders.

Manjari herkent dit probleem meer dan wie ook. Daarom fungeert hun gemeenschapscentrum, gelegen in het hart van Budhpura, ook als bibliotheek en naschools activiteitencentrum voor kinderen. Het is een plek waar kinderen kunnen lezen, boeken lenen en met andere kinderen kunnen omgaan. De kinderen kunnen ook ’s avonds naar de bibliotheek om te lezen, te studeren of een spelletje te spelen. Door die bibliotheek motiveerde Manjari kinderen, die niet in onderwijs geïnteresseerd waren, om te leren lezen en (terug) naar school te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.