Rajender, het verhaal van een leerkracht

Rajender is leraar op de basisschool in een van de dorpjes rondom Budhpura. De bijna dertig kinderen in de klas kijken aandachtig wat hij op het bord schrijft. “Er is hier de afgelopen jaren zo veel gebeurd”, zegt hij, “zo’n vier jaar geleden kwamen er nauwelijks kinderen naar school”. De belangrijkste redenen? Het ontbreken van bewustzijn bij ouders over het belang van scholing en het gebrek aan kwalitatief goed onderwijs.

De lokale ngo Manjari trok de dorpen in om de ouders te bereiken en zette zich in om de kwaliteit en het aanbod van het onderewijs te verbeteren. Met succes: Inmiddels gaat 90% van de kinderen in dit dorpje naar school en zijn de voorzieningen op de scholen verbeterd. “Goede scholing, betekent een kans op beter werk en daardoor een betere toekomst voor deze kinderen”, zegt Rajender, “en daar zet ik mij graag voor in.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.