Bewustwordingscampagne en gezondheidskamp voor silicose in Budhpura

Op 27 mei heeft Manjari in samenwerking met de deelstaat overheid van Rajasthan, Arbeid Departement en Gezondheid Departement, een gezondheid campagne georganiseerd om arbeiders, werkzaam in de zandsteen industrie, bewust te maken van silicose en hen te screenen op deze beroepsziekte. Silicose is een ongeneeslijke longziekte, veroorzaakt door het inhaleren van silica stofdeeltjes. Van de 82 arbeiders die zijn gescreend bleken 7 arbeiders silicose te hebben en 10 tuberculose. Daarnaast werden meer dan 500 arbeiders geregistreerd bij de ‘Construction Workers Welfare Scheme’. Middels deze welzijnsregeling kunnen arbeiders een beroep doen op 9 verschillende socialezekerheidsuitkeringen, waaronder compensatie als zij een beroepsziekte oplopen.

De campagne locatie in het dorp Budhpura, in het projectinterventie gebied van Manjari
De campagne locatie in het dorp Budhpura, in het projectinterventie gebied van Manjari
Registratie van arbeiders bij de ‘Construction Workers Welfare Scheme’
Registratie van arbeiders bij de ‘Construction Workers Welfare Scheme’
Gezondheid check-ups in het lokale ziekenhuis
Gezondheid check-ups in het lokale ziekenhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.