Sanjay’s verhaal: van kinderkopjes naar de schoolbanken

Sanjay valt op in de klas: niet alleen omdat hij een van de grotere kinderen is, maar ook omdat hij erg gedreven is om te leren. Nog niet zo lang geleden zag zijn leven er anders uit: Sanjay werkte van zijn negende tot zijn twaalfde in de steenbewerking. Hij maakte kinderkopjes, bestemd voor de Europese markt. Tot dat zijn werkgever een jaar geleden besloot dat het genoeg was.

“Hij vertelde dat ik niet langer voor hem kon werken. We gingen toen samen naar de school en hij zorgde dat ik ingeschreven werd”, zegt Sanjay.

De lokale ngo Manjari zet zich sinds 2013 in om de hele gemeenschap mee te krijgen om de kinderen uit het werk en in de scholen te krijgen. “Een geweldig resultaat dat nu zelfs de werkgevers hun verantwoordelijkheid nemen”, zegt Bajrang, de drijvende kracht achter Manjari. Sanjay zet nu alles op alles om zijn achterstand in te halen.

Wat hij later wil worden? “Leraar!”, zegt hij stralend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.